A te așeza atunci când norul ”te cuprinde”

Cel mai mult îmi place să privesc personalitatea umană prin intermediul metaforelor. În procesul terapeutic cu clientii mei, observ adesea această deschidere mult mai ușoară în fața suferinței sau ale emoțiilor blocate și neprocesate, iar mie evident că-mi place să ”mânuiesc” procesul cât mai fin, atent , respectând ritmul celuilalt.

Ce facem atunci când norul ne cuprinde și ce ar putea însemna asta pentru fiecare persoană în parte? Norul acesta poate avea o semnificație diferită : poate semnifica o stare de tristețe, poate copleșeală, poate de anxietate, de stres, de neputință. Indiferent de semnificația pe care i-o acorzi tu, hai să vedem și să observăm ce ascunde acest nor.

Emoții blocate, neprocesate? Tristețe, furie neputință, anxietate?

Așează-te pentru o perioadă și dă-ți voie să simți. Observă-ți corpul cum se simte atunci când stă relaxat pe scaun, observă ceea ce îți comuncă vocea ta interioară. Pentru o vreme este nevoie doar să fii tu și atât. Ai voie dar și nevoie de spațiul tău, în care să-ți privești cu atenție stările emoționale și trăirile manifestate în raport cu propria experiență de viață.

Acum pune mâna acolo unde simți disconfort în corpul tău și vezi ce are să-ți comunice. Apoi întreabă acea zonă din corpul tău care este suferindă, ce are nevoie și oferă-i tot ce are nevoie, tot ce este pe minus. Poate e vorba de o imbrățisare, de o vorbă caldă, de atenție, iubire sau poate de conectare.Petrece timp în acest spațiu vreme de câteva minute. Cum esti acum?

Atât corpul cât și mintea noastră au nevoie să se simtă ca fiind ”acasă”. Adevărul este că noi nu le putem separa, iar sentimentul de siguranță și conectare este vital pentru o bună armonizare cu propria minte și pentru a ne simți acasă în propriul corp.

Sper că te-a ajutat acest mini exercițiu în procesul de autoreglare.

Să ne revedem cu bine! Georgiana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *